Juventafest Žiri

Žiri 6. Juventafesta

Minka Muftic

EMINA MINKA MUFTIĆ

glumica i profesorica

Rođena je 1961. g u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Diplomirala je na odsjeku za glumu 1987. godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, u klasi profesora Bore Stjepanovića, uspješnim kreacijama likova Džesike – Laku noć, majko i Vere – Vernisaž. Radila je kao članica Drame u Srpskom narodnom pozorištu u Subotici,Srbija, Narodnom pozorištu Bosanske Krajine u Banja Luci i Kamernom tetaru ’55 u Sarajevu.
Od školske 1994/95. godine uključena je u nastavu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu na predmetu Govor.

Od 1999. godine stalna je članica ansambla Drame Narodnog pozorišta Sarajevo.

Od 2012. g. predsjednica je Udruženja Umjetnička grupa SATYA u okviru kojeg je igrala u predstavama te realizirala radionice za srednjoškolce iz oblasti glume i govora.
Od 2016. g .Sarađuje sa Udruženjem za prevenciju ovisnosti Narko-NE na projektu Intercity teatar u okviru kojeg je sa srednjoškolcima iz cijele Bosne i Hercegovine realizirala predstavu To je raj, lutko moja.

Za Radio Federacije Bosne i Hercegovine snimila ciklus radio drama o duhovnim učiteljima.
Radila i u oblasti filma, radija i televizije.

Slađana Zrnić

SLAĐANA ZRNIĆ

glumica i dramska pedagogica

Rođena je 1974. u Banja Luci, Bosna i Hercegovina. Akademiju Umjetnosti Banja Luka, odsjek gluma , u klasi profesora Nenada Bojića, završila je 2003. g.
Nakon završenog studija u Banjoj Luci upisuje specijalističke Inter-disciplinarne studije na Univerzitetu Umetnosti u Beogradu u klasi prof. Vere Milanković i i prof. Marine Marković, odsjek Američki mjuzikl.

U toku studija je sarađivala sa Helsinškim odborom za ljudska prava RS u Bijeljini, sa profesorom Duškom Kondorom bila je osnivač Škole za ljudska prava Republike Srpske i kreator radionice Edukacija u teatru, koja je podrazumijevala osnove glume i primjena edukacije na djecu Bosne i Hercegovine radi što boljeg upoznavanja i zdravije komunikacije, naročito na djecu koja su bila ugrožena ratnim dešavanjima.

Radila u Školi građanske hrabrosti Svetlane Broz, Igman 2006. g.

Osnivačica je Amaterske pozorišne trupe Milenijum, Srbac, Bosna i Hercegovina 2006. g. gdje radi kao voditeljica radionice glume i umjetnička direktorica. Režirala je više od deset predstava za koje je dobila pet nagrada za režiju te dvije nagrade za inventivnost i izuzetan doprinos u radu sa mladim ljudima kao i nagrade za scenski pokret i govor u radu sa mladim ljudima i djecom.
U saradnji sa Gradskim pozorištem Jazavac Banja Luka osnovala je glumački Studio Jazavac 2012. g. Trenutno radi sa sedmom generacijom.
Zaposlena je kao glumica u Narodnom pozorištu Republike Srpske Banja Luka, Bosna i Hercegovina od 2004. godine. Radi i u Dječijem pozorištu Republike Srpske, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, Gradskom pozorištu Jazavac, Banja Luka, Bosna i Hercevoina i Ateljeu 212, Beograd, Srbija, također ostvarila je saradnju sa Narodnim pozorištem u Tuzli, Bosna i Hercegovina i Budva Grad Teatrom, Crna Gora.

Nagrađivana je i kao glumica Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije.
U slobodno vrijeme se bavi muzikom i stalni je član jazz benda Combine Quartet.

Igor Pavlović

IGOR PAVLOVIĆ

glumac i dramski pedagog

Rođen je 1976. g. u Novom Sadu, Srbija. Završio Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsjek gluma na srpskom jeziku, u klasi profesora Mihaila Janketića (1998-2002). Od 2002. g. zaposlen je u Narodnom pozorištu u Subotici, a od 2006. g. stalni je član drame Srpskog narodnog pozorišta. Osnivač je glumačke trupe ARTERIA.

Prevodi dramske tekstove sa engleskog jezika. Režira predstave u profesionalnim pozorištima i trupama. Stalni je saradnik Gradskog pozorišta Bečej gdje u Omladinskom dramskom studiju radi sa mladim glumcima od 2009. godine. U tom studiju režirao je predstave San ljetnje noći,Nemam da platim i neću da platim, Leons i Lena , Kralj Ibi, Bogojavljenska noć, Ćelava pjevačica i mnoge druge koje su osvojile preko 60 nagrada na festivalima u zemlji i regionu.

Sarađuje sa Umjetničkom akademijom u Osijeku u predstavama njihovog repertoara i uz profesora Roberta Raponju vodi glumačke radionice. Istražuje različite glumačke metode (Tehniku Mihaila Čehova i Sanforda Maisnera).